Wie ben ik?


Katja Blok-Holwerda, getrouwd, 2 dochters van 16 en 14 is ‘ the founding mother’ van Familieraad.

Katja Blok

Mijn loopbaan ben ik begonnen als juriste. Ik heb in het Pieter Baan Centrum en in de psychiatrie gewerkt. Ook als reïntegratie-deskundige heb ik mensen begeleid bij het zetten van nieuwe stappen in hun leven. In die tijd volgde ik een opleiding voor psychosociaal werk, coaching en counseling.

Toen ik moeder werd, kreeg ik te maken met de vraag hoe ik het ouderschap zou kunnen combineren met een werkend bestaan. Ik heb ervoor gekozen een aantal jaren thuis te blijven en de functie van moeder fulltime te vervullen.

Omdat het moederschap mij met vallen en opstaan ontzettend veel heeft geleerd over wie ik zelf ben en wat kinderen nodig hebben van een ouder, ben ik me verder gaan bekwamen in bewust ouderschap. Mijn motto's zijn: ‘Connection before reaction' en 'Practice what you preach'.

Om andere ouders en kinderen ook van dienst te kunnen zijn, heb ik in 2009 Familieraad opgericht.

Inmiddels…

… ben ik opgeleid tot ouderschapscoach aan het Instituut voor Biografiek

… werk ik als communicatietrainer bij How2Talk2Kids en geef ik workshops en presentaties in verbindende communicatie tussen ouders en kinderen

… begeleid ik als KIES-omgangsbegeleider kinderen en ouders die gaan scheiden

......ben ik opgeleid in de Hechtingstheorie van Gordon Neufeld aan het Neufeld Institute 

… heb ik de basistraining MBSR (mindfulness Based Stress Reduction) gevolgd bij de Academy voor Mindful Teaching van Eline Snel.

Om maatwerk te bieden aan ouders en kinderen werkt Familieraad o.a. samen met onderstaande partners: